torsdag 4 oktober 2012

Saftiga morotsfrallor

Ikväll bakade vi så himla goda, saftiga och mättande morotsfrallor. Och dessutom var de superenkela! OCH är nyttiga. Kan det bli bättre? Receptet är från boken Pauluns GI-frukost.

Morotsfrallor (24 st)

5 dl vatten
25 gram jäst
1 msk flytande honung
3 tsk salt
3 dl grovrivna morötter
1 dl havrekross (vi använde rågkross ist)
2 dl vetekross
1/2 dl krossade linfrön
10 dl dinkelfullkornsmjöl
1/2 dl rapsolja


Värm vattnet fingervarmt, häll i en bunke, smula ner jästen och rör ut den. Tillsätt honung, salt, morötter, havre- och vetekross samt linfrön. Rör om. Tillsätt mjölet och oljan lite i taget och arbeta till en deg. Denna deg ska vara ganska lös och fastna lite i händerna även när den är färdig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 30 minuter, eller tills den har jäst till dubbel storlek. Dela degen i fyra bitar och knåda dem lätt på mjölat bakbord. Rulla till fyra längder. Dela längderna i 24 bitar och forma till runda, platta frallor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 30 minuter till. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 12 minuter. Låt svalna under bakduk.

Dessa nyuttagna ur ugnen med smör och ost som smälter på - MUMS!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar