Okej, jag tänkte för första gången lägga upp ett recept här i bloggen. Bara för att det är så gott och gärna delar med mig! Och det är inget mindre än ett fiskrecept som jag kom på alldeles själv häromdagen (lite stolt, tss) som dessutom är superenkelt att göra.
Du behöver:
1 laxfilé
1 torskfilé
kräftstjärtar i valfri mängd
skalade räkor i valfri mängd
en burk créme fraishe med smak av vitt vin, senap och schalottenlök
2 dl grädde
5 sparrisar (fryst eller färsk)
ca 1/2 påse babyspenat
4 cocktailtomater
en skvätt matalgningsvin
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form. Lägg i babyspenaten i formen i ett ganska tjockt lager då den sjunker mycket sedan i ugnen. Skär sedan sparrisen och strö över spenaten. Tärna fiskfiléerna och lägg över spenaten och sparrisen i formen.
Blanda grädde, créme fraishe och en skvätt matlagningsvin i en bunke. Tillsätt salt och peppar. Häll sedan blandningen över formen. Sätt in formen i ugnen och grädda i cirka 15 minuter. När det endast är några minuter kvar, ta ut formen och strö över räkor, kräftstjärtar och cocktailtomaterna. Sätt sedan in formen i ugnen igen och låt nyheterna sjunka in i rätten.
Men du så gott set ser ut!!!!! En riktig liten kock ju:)
SvaraRaderaPuss