torsdag 8 november 2012

CHOKLADBOLLSRÖRA MED BANAN- OCH HASSELNÖTSFROSTING

Idag åt jag ett asgott mellanmål. Receptet hittade jag på en annan blogg. Minns tyvärr inte vilken nu. Har dock modifierat det lite.

Såhär i alla fall:

1 1/2 dl keso
3/4 dl rågflingor/fiberhavregryn
2 msk kako
1 msk kallt kaffe
3 msk kokosflingor
1/2 mosad banan
2 krm ekologiskt vaniljpulver
1/2 dl mandelmjöl
En klick nötsmör
Valfri sötning efter smak (jag tog honung)

Mixa keson med en stavmixer till en jämn smet. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ordentligt. Söta efter smak.

Banan- och hasselnötsforsting:

Mosa den andra bananhalvan och blanda med en rejäl klick hasselnötssmör. Sätt in i mikron på full effekt i ca 30 sekunder tills den blivit ljummen. Ta ut och bre över chokladröran. Toppa med frysta bär. Jag hade hallon, blåbär och mango på min.



Ett sjukt gott mellanmål som man dessutom blir väldigt mätt på. Är fascinerad över att det går att göra sådana här nyttiga varianter som smakar precis som om det vore smör och socker i. LOVE IT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar