torsdag 26 januari 2012

Malin och Sofias lasagne

Känner mig lite grym. Fick ett träningsryck förut och så jag drog till gymmet. Har inte varit på gym på år och dagar, vi går ju alltid på pass. Men det var väldigt skönt idag faktiskt. I stort sett inget folk. Peppande musik i öronen och konditionen är bättre än jag trodde efter ett tag utan. Härligt!

Var i skolan förut också. Vi gick igenom fraser idag. Jag som tyckte att jag hade bra koll på ordklasserna och tänkte "den här kursen är ju lätt som en plätt" är nu mindre övertygad. Blir allt krångligare och krångligare. Så ska ägna eftermiddagen och kvällen åt frasplugg.

Vad har jag mer gjort i veckan? Hm... Pluggar en hel massa. Lagat min och Malins världsbästa lasagne igen, och den blev snäppet godare den här gånger. Måste nästan skriva ut receptet:

Du behöver:
Lasagneplattor (vi använde fullkorn)
250 g köttfärs
1 burk krossade tomater med smak av chili
3 morötter
1 dm zucchini
1 dm purjolök
1 gul lök
7 champinjoner
1 paket bacon
2 vitlöksklyftor
2 dl créme fraiche naturell
2 dl créme fraiche med smak av paprika och chili
Riven ost
Paprikakrydda
Salt och peppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Klipp baconet i 2 cm tjocka bitar ner i en stekpanna. Fräs tills det är genomstekt. Lägg sedan över baconet på hushållspapper och låt fettet rinna av. Hacka lök, purjolök och champinjoner och fräs i stekpannan tillsammans med lite salt och peppar. Lägg sedan över det i någon skål/kastrull så att du kan använda samma stekpanna till köttfärsen. Bryn köttfärsen tillsammans med de pressade vitlöksklyftorna. Lägg i krossade tomater och de rivna morötterna. Smaka av med salt, paprikapulver och peppar. Blanda sedan ihop köttfärssåsen med baconet, löken och champinjonerna. Skär zucchinin i skivor.

Smöra en ugnsfast form och täck botten med lasagneplattor. Lägg på första lagret med köttfärsblandningen. Blanda de två créme fraiche-sorterna i en skål och häll sedan över halva blandningen i formen. Över detta ska zucchiniskivorna läggas. Kör sedan ett lager till med lasangeplattor. Ett lager med köttfärs. Sedan resten av créme fraiche-blandningen och över det lite riven ost. Lägg sedan sista lagret med plattor och sedan det sista av köttfärsen över dem. Strö sedan resten av osten ovanpå och kör in i ugnen i cirka 35 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar