måndag 7 november 2011

Honungsmarinerad kyckling med tomatbulgur


Du behöver:
1 kycklingfilé
1 dl bulgur
Marinad:
½ dl olja
½ dl honung
3 tsk soja
2 vitlöksklyftor
några droppar citron
salt, timjan och paprikapulver (valfritt)
Tomatsås:
1 dl krossade tomater
1 dl rivna morötter
½ dl oliver
2 dl babyspenat
salt och peppar
lite franska örter

Börja med att tina kycklingfilén. Blanda under tiden ihop ingredienserna till marinaden. Tärna sedan kycklingfilén och lägg i en plastpåse. Häll marinaden över och låt stå kallt i 1-2 timmar. Koka bulguren enligt förpackningen och riv under tiden morötterna. Blanda morötterna, oliverna, krossade tomater och kryddor till en blandning. Häll även av marinaden och stek kycklingen tills köttet blir vitt. När bulguren är färdig och vattnet har kokat bort, häll över tomatblandningen samt babyspenaten och rör om. Låt stå på värme i några minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar